Amaranthus muricatus

Nederlandse naam: geen Latijnse naam: Amaranthus muricatus, vindplaats: Hoefkade 04 01 2020

Boodschappen doen gaat bij mij even niet iets anders dan bij de meeste mensen, Het is een toch van bukken en op staan, ik zal niet zeggen dat elk plantje een knieval bij mij ontlokt, maar een vluchtige blik is toch wel het minste, het is een dusdanige gewoonte geworden dat ik inmiddels niet meer op een normale manier door de stad kan lopen.
Of ik dat erg vind, nee integendeel ik schep er er veel genoegen in, en meestal zijn de planten die ik tegen kom oude bekenden, planten of hun nakomelingen die ik al een aantal jaren ken, en waarvan ik precies weet wanneer ik ze voor het eerst tegen gekomen ben.
De plant die ik afgelopen vrijdag tegen kwam zal ik niet licht vergeten, het was een onbekend gezicht in de wijk, ondanks zijn vrij forse afmetingen kwam hij me niet bekend voor, na enig getwijfel tussen amarant en ganzenvoet, kwam ik toch tot de conclusie dat hij tot de eerste familie moest behoren, en als je er niet uit komt is het het beste om hulp te vragen, gelukkig kon niels eimers mij vrij snel van een antwoord voorzien. Amaranthus muricatus is niet eerder in Nederland aangetroffen van oorsprong komt de plant uit zuid Amerika, en heeft via schapen wol zijn weg naar Europa weten te vinden. Ik vind het natuurlijk heel leuk dat een plant die nog nooit eerder in Nederland is waargenomen de kop op steekt in de schilderswijk


%d bloggers liken dit: